Marmorkage cupcakes

Er du lidt i tvivl om du er mest til vanilje eller chokolade cupcakes?  Lav marmor cupcakes!

Her kommer en dejlig opskrift på marmor cupcakes. Det er en lækker blanding af vanilje og chokolade cupcakes. Jeg har smagt dem og jeg er helt klart en fan!

Nu skal du endelig ikke tænke, at du er nødt til at lave BÅDE en vanilje cupcake dej OG en chokolade cupcake-dej. Puha, sikke et arbejde og det behøver du heldigvis heller ikke. Til disse marmor cupcakes, laver du en vanilje cupcake dej og tilsætter kakaopulver til dele af den – hurtigt og super simpelt!

mar cc

Du kan lave dejen til vanilje cupcakes på under 5 min. Tag derefter ca. 1/3 del af dejen fra, kom den op i en separat skål, og tilsæt kakaopulver og lidt mælk.

For at lave et mix af chokolade og vanilje cupcakes, kommer du en skefuld vanilje dej op i en cupcake form, herefter en skefuld chokolade dej og til sidst lidt vanilje igen. Tag en tandstik og rør forsigtigt rundt et par gange.

Jeg har pyntet mine cupcakes med vanilje frosting, men du kan også dekorere dem med en chokolade frosting, hvis du foretrækker det.

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

God fornøjelse 🙂

Opskrift på Marmorkage Cupcakes

Marmorkage cupcakes
Author: Karen
Ingredients
 • 210g mel (husk at måle præcist af)
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1/4 tsk natron
 • 1/2 tsk salt
 • 200 gram sukker
 • 115 gram smeltet smør, usaltet.
 • 1 stort æg
 • 60 gram yoghurt eller creme fraiche
 • 195 ml mælk
 • 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljeekstrakt
 • 20 gram kakaopulver
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader (almindelig over / undervarme)
 2. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Der er til ca. 14 cupcakes.
 3. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
 4. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt sukker, pisk det sammen.
 5. Afkøl i køleskab eller udenfor i et minuts tid
 6. Kom smør/sukker-blandingen op i en skål og tilsæt æg, creme fraiche eller yoghurt og mælk (hold 1 spiseskefuld mælk tilbage), samt vaniljeekstrakt og pisk det grundigt sammen.
 7. Rør stille og roligt alle de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser indtil dejen er jævn.
 8. Tag ca. 1/3 del af dejen fra og kom op i en anden skål.
 9. Tilsæt kakaopulver og 1 spsk mælk til dejen i den nye skål. Rør det grundigt sammen. Dejen vil virke meget tyk.
 10. Du har nu 2 skåle med dej: En skål med vanilje dej og en skål med chokolade dej.
 11. Du skal nu fordele dejen i de 14 muffinsforme.
 12. Kom først en spiseskefuld vaniljedej ned i hver form.
 13. Kom derefter en spiseskefuld chokolade dej ned i hver form.
 14. Kom tilsidst lidt mere vaniljedej ned i hver form indtil der ikke er mere dej.
 15. Med en tandstik, rører du forsigtigt en lille smule i dejen i hver form (bare en lille smule, det skal endelig ikke blandes for meget)
 16. Bages i ca. 20-23 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem.
 17. Lad dem køle af inden du pynter dem med smørcreme.
 18. Du kan opbevare cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 2 dage og i køleskabet i op til 5 dage. (De skal i køleskab, hvis du har kommet frosting på)
 19. Hvis du ikke har kommet frosting på dine cupcakes, kan de opbevares i fryser i op til 2 måneder. Optøes natten over i køleskab og lad dem få stuetemperatur, før du kommer smørcreme på og serverer dem.

Forskel på cupcakes og muffins?

Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉