Sådan farver du roser

I dette indlæg viser jeg, hvordan du får mere livagtige og flotte roser ved at farve dem med pulverfarver

farve3

Inden du laver en rose i fondant eller gum paste, kan du farve fondanten med pastafarver, f.eks. fra Wilton. De kan købes i kagebutikker.

Du farver fondanten ved at tage en tandstik og dyppe den i pastafarven, hvorefter du tørrer tandstikken af i fondanten og ælter farven ind. Tilføj kun lidt farve ad gangen, så du hele tiden kan holde øje med hvilken farve fondanten får. Husk at fondanten godt kan blive lidt mørkere når den har ligget lidt.

Når du har lavet rosen og den har tørret et døgns tid, kan du farve rosen yderligere med pulverfarver, som du kommer ovenpå den oprindelige indfarvede pastafarve. Hvis du betragter rigtige roser, kan du se, at de ofte er mere mørke i midten og bliver mere lyse på de større blade, hvor solen har bleget dem lidt. De større rosenblade kan dog også være lidt mørkere på kanterne.

Jeg har malet roserne på denne måde:

1) Hæld lidt pulverfarve op på et stykke køkkenrulle. Dyp en tør pensel i pulveret og dup den af på køkkenrullen. På billedet anvender jeg en fuchsia pulverfarve.

farve2

2) Mal forsigtigt rosen med penslen. Husk at være meget forsigtig med, hvor meget farve du kommer på ad gangen, da du ikke kan fjerne det igen!

farve3

3) Dup forsigtigt en lidt mørkere pulverfarve på kanterne af bladene  og på det inderste af rosen. På billedet har jeg blandet pulverfarverne: “Fuchsia”, “Claret” og “Chili Red” til kanterne og midten.

farve1

farve4

farve5

farve6

4) Slut af med at dampe rosen over damp fra en kedel med kogende vand i 5 sekunder. Det fæstner farverne. Pas på at du ikke holde rosen over dampen ret længe.

Husk: Du skal ikke vaske penslerne eller gøre dem våde. Bank pulveret af penslen og tør penslen af i køkkenrullen, så al restfarve er væk. Så er de klar til en anden god gang.

Her kan du se et “før” og “efter” billede af en rose, som er blevet malet med pulverfarver:

farve7

Og til venstre en orange rose, som har fået en mørkere orange pulverfarve med glitter i midten og på kanterne. Det er farven “Starlight Atomic Tango” fra mærket “Rainbow Dust” – gad vide om de har drukket inden de opfinder den slags navne til farver? 😆

farve8

Tip: Hvis du skal farve rigtig meget med pulverfarve, så tag en støvmaske fra et byggemarked på, imens du farver. Pulveret er meget fint og sætter sig let  i næsen, så du risikerer at pudse næse i alle regnbuens farver bagefter – meget delikat 😉 Det er nok heller ikke særlig sundt at indånde i større mængder..

Det var lidt om pulverfarver. Spørg endelig, hvis der er noget du er i tvivl om eller du har andre idéer til det med farverne.