Hvis du elsker Nutella, vil du elske denne opskrift på Nutella smørcreme / frosting. Perfekt til mange klassiske cupcakes såsom vanilje cupcakes, chokolade cupcakes osv.
Denne smørcreme er lækker cremet og smager skønt 🙂 Du kan f.eks. bruge den oven på vanilje cupcakes eller chokolade cupcakes.
Sådan pynter du dine cupcakes med frosting
Til nutella frostingen, skal du bruge en 1M tyl fra Wilton, som er den tyl, jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes, er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.
SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins
God fornøjelse 🙂
- 225 gram Nutella
- 225 gram smør (det skal have stuetemperatur og være usaltet)
- 250 gram Flormelis
- 1/2 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1/4 tsk salt
- Pisk smør og flormelis sammen til det er glat og cremet. Dette vil tage 2 til 3 minutter. Jeg bruger en røremaskine. Flormelis tilsættes gradvist.
- Tilsæt nutella lidt ad gangen imens du fortsat pisker i ca. 2 minutter.
- Tilsæt vaniljeekstrakt og salt og pisk det ind i smørcremen i ca. 1/2 minut.
- Tilsæt piskefløden og pisk det sammen til det har en lys og let konsistens.
- Lad smørcremen stå i mindst 1 time i køleskab inden du kommer det i en sprøjtepose og dekorerer dine cupcakes.