Sådan sætter du blomster fast på fondantkager

Læs om, hvordan du sætter blomster fast på dine fest- eller bryllupskager.

1-IMG_0774

Spiselig lim eller Royal icing.

Hvis det er små eller flade blomster kan du bruge spiselig lim. Du kommer lidt lim på kagen med en lille pensel og sætter blomsten fast i limen, men pas endelig på, at du ikke kommer for meget lim på kagen, da kagen kan blive fugtig og klistret. Alternativt kan du komme lidt Royal icing på kagen og sætte blomsten fast i det. Royal icing er en form for glasur, der er lavet med æggehvide i stedet for vand. Det gør at den tørrer hårdt op.

skt3

Tandstikkere

Til roser i fondant eller gum paste bruger jeg næsten altid runde tandstikkere (kan købes i 10 kroners butikker). Du pensler tandstikken med spiselig lim og stikker den forsigtigt op i bunden af rosen. Når limen er tørret og tandstikken sidder fast i rosen, kan du sætte rosen fast på kagen. (Se en vejledning i, hvordan du laver roser her). Tandstikker kan også bruges til  pæoner og ranunkler i fondant eller gum paste.

1-IMG_0724

Posy Pick og sugerør

Hvis du laver sukkerblomster på tråd, kan du anvende en Posy Pick, som er en lille plastikholder, du placere blomstertråden i. Så kan du stikke plastikholderen ned i kagen i stedet for blomstertråden. Kom evt. en lille klump fondant ned i beholderen inden du kommer blomsten ned, så sidder den bedre fast.

1-IMG_0727

1-IMG_0728

Hvis du vil pynte med ægte blomster, kommer du blomsterstilken ned i Posy Pick holderen, så blomsten ikke kommer i kontakt med kagen. Af hensyn til fødevaresikkerheden, må du aldrig nogensinde stikke hverken blomstertråd af metal eller rigtige blomsterstilke ned i en kage, som skal spises.

Hvis du har lavet sukkerblomster med en blomstertråd, kan du også sætte blomstertråden fast i et lille stykke sugerør, som du kan stikke ned i kagen eller du kan pakke den ind i madfilm. Du skal bare sikre dig at det kommer ud igen inden nogen sætter tænderne i kagen.

1-IMG_0730

1-IMG_0731

Det var lidt om, hvordan man kan sætte blomster fast på fondantkager. Spørg endelig, hvis du har spørgsmål eller forslag til andre måder man kan sætte blomsterne fast på  🙂