Cupcakes med blå blomster og vanilje frosting

Her får du lidt inspiration til lækre vanilje cupcakes med blå og lilla blomster, som du kan bruge til festlige lejligheder.

1-IMG_9453

I går havde jeg en veninde på besøg, så jeg lavede disse fine cupcakes med sukkerblomster, så var vi klar til tøsehygge og lækre cupcakes, som var lige til at sætte tænderne i, mums! 🙂

Opskriften på vanilje cupcakes er super simpel, det tog mig mindre end en time at lave disse cupcakes. Du kan lave dem helt i vanilje eller de kan varieres med bær – f.eks. hindbær eller jordbærfyld. Du kan også tilsætte chokoladestykker. Disse cupcakes kan opbevares ved stuetemperatur i 1 dag og derefter i køleskab i yderligere 3 dage. Husk at pakke dem ind i stanniol eller husholdningsfilm. Opskriften rækker til 12 cupcake forme, som skal være ¾ del fyldt. Frostingen er også vanilje, du kan se opskriften her.

1-IMG_9445

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Blomsterpynt

Blomsterne er lavet i fondant, som jeg har farvet med pastafarve. Blomsterne er lavet med en rund udstikker. Du kan se en vejledning i, hvordan du laver blomsterne her. Jeg har sat sukkerperlerne fast med spiselig lim.

1-IMG_9434

Her er en cupcake med blå blomster:

1-IMG_9425

1-IMG_9422