Barnedåbskage til en dreng

Denne dåbskage lavede jeg for et par uger siden til min lille dreng. Måske kan du få lidt inspiration, hvis du selv skal lave en barnedåbskage.

1-IMG_1233

Pynt

Vi holdt en dejlig barnedåb for min lille Laurits for et par uger siden og vi var 60 gæster til barnedåben.

Jeg havde lavet 3 kager for at være sikker på at der var nok til 60 personer (jeg brugte dette beregningsskema). Den største kage var 30 cm i diameter, den næststørste 25 cm og den mindste 20 cm.  Jeg brugte disse kageforme til at bage kagerne. Jeg havde også fundet et kagestativ, som jeg synes passede godt til.

Pynten bestod af legetøjsklodser i fondant, som tilsammen dannede dåbsbarnets navn. Se hvordan du laver legetøjsklodserne.

SE OGSÅ: De bedste dåbsgaver i 2018 – masser af gave idéer til barnedåb

1-IMG_0833

Jeg havde skrevet dåbsdatoen med fondantbogstaver. Jeg har brugt udstikkeren “Funky Alphabets”.

1-IMG_0858

Se mere her, hvis du vil lære hvordan man udstikker tal og bogstaver.

På den næststørste kage havde jeg lavet et lille bamse-tog (også i fondant). Du kan læse en vejledning til toget her.

1-IMG_0877

Til den mindste kage havde jeg lavet en fondant elefant.

1-IMG_0889

Kanten af kagerne har fået et lyseblåt silkebånd, som er limet fast med spiselig lim. Det er en hurtig og nem måde at lave en dekorativ kant på. På siden af kagerne har jeg lavet små fugle i fondant med en udstikker. Fuglene er limet fast med spiselig lim.

1-Dåbskager1

Fyld & kagebunde

Fyldet er hindbærmousse og chokolademousse i den ene kage og appelsinmousse og chokolademousse i de 2 andre. Kagerne er opsmurt med chokolade ganache da jeg ikke er så vild med smørcreme til fondantkager.

Fer1

Kagerne er derefter overtrukket med fondant. (Jeg har brugt denne fondant).

1-ov14

Bundene er  lavet af Drømmekage fra Brovst, som smager godt som bunde i en lagkage (selvfølgelig kun sandkagen, ikke kokos-snasket på toppen).

Lyse bunde 3

Hvis du vil læse mere om, hvordan man laver en kage med fondant, kan du se min trin for trin vejledning.

SE OGSÅ:
Kageudstyr: Hvad har du brug for?
Barnedåbskage til en lille pige

Her er den færdige kage:

1-IMG_1240